Brie sūris
Iš
Prancūzijos į visą pasaulį atkeliavęs ir sparčiai išpopuliarėjęs
lengvos tekstūros pelėsinis sūris brie, pasak A. Polenino, bemaž
populiariausias pelėsinis sūris Lietuvoje. Dėl kiek saldaus skonio
„Maximos“ maisto gamybos ekspertas šį sūrį rekomenduoja derinti su
kitais saldžiais produktais.
„Klasikinis, todėl išties
nepriekaištingas skonių derinys – brie sūris su šviežiomis uogomis,
pavyzdžiui, vynuogėmis ar avietėmis. Taip pat šis pelėsinis sūris
puikiai dera ir prie vaisių – kriaušių ar obuolių. Jis puikiai tiks
gardiems pusryčiams: verta išbandyti šviežio kruasano, brie sūrio ir
aviečių uogienės derinį, kuriam dar niekas neliko abejingas“, – sako A.
Poleninas.
Mėlynasis pelėsinis sūris
Pasakodamas
apie mėlynąjį pelėsinį sūrį „Maximos“ maisto gaminimo ekspertas
atkreipia dėmesį, kad tokio sūrio prekybos tinklų lentynose galima rasti
pačių įvairiausių porūšių. Pavyzdžiui, pagaminto iš avių pieno,
rausvojo, rokforo, gorkonsolos ir kitų. Visi jie pasižymi pikantišku,
kartais kiek rūgštesniu ar aitresniu skoniu, tačiau tai suteikia plačias
tokio pelėsinio sūrio derinimo su kitais ingredientais galimybes.
„Pavyzdžiui,
salotoms mėlynasis pelėsinis sūris neabejotinai suteiks pikantiško
poskonio, taip pat taps esminiu ir neatsiejamu skirtingų padažų
ingredientu. Ieškodami mėlynojo sūrio derinių su kitais produktais,
nevenkite eksperimentuoti: verta tokiu sūriu apibarstyti picą ar
pagardinti makaronus, abejingų nepalieka ir tokio sūrio derinys su
kriaušėmis – tiks ir salotoms, ir keptam užkandžiui, pavyzdžiui, ant
mielinės tešlos sudėkite kriaušės riekeles ir pabarstykite sūrio“, –
siūlo A. Poleninas.
Pelėsinis ožkų pieno sūris
Galiausiai
A. Poleninas rekomenduoja paragauti ir mūsų dar nespėto atrasti
pelėsinio ožkų pieno sūrio. Toks, pasak „Maximos“ maisto gamybos
eksperto, puikiai tinka ir netoleruojantiems laktozės.
„Pelėsinis
ožkų sūris išsiskiria minkšta tekstūra, yra palyginti tąsus. Šis sūris
nepriekaištingai dera su traškia duonele, džiūvėsiais ar sausainiais,
taip pat puikiai tinka įvairioms salotoms pagardinti. Kaip ir
kamamberas, pelėsinis ožkų sūris gali tapti ir pagrindiniu patiekalu –
tinka kepti, gali būti valgomas su salotomis“, – sako A. Poleninas.
Apie bendrovę „Maxima“
Tradicinės
lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus,
ypač lietuviškų, prekių pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima
LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių
mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje
veikia 245 „Maximos“ parduotuvės, kuriose dirba beveik 15 tūkst.
darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.