Prasideda cukinijų sezonas! Kiekvienais metais jų būna taip daug ir visos tokios gražios, jog dažnai šeimininkei pritrūksta idėjų ką dar skanaus pasigaminti. Laimei, cukinijos puikiai dera su kitomis daržovėmis. Tad tiesiog duokite laisvę fantazijai!
Greiti cukinijų blyneliai
Tai puiki vakarienės idėja. Tiekti tinka su grietine, varškės padažu, natūraliu ar graikišku jogurtu!
Reikės: 2
jaunų cukinijų, 1 saujos svogūnų laiškų, 2 kiaušinių, žiupsnelio kepimo
miltelių, 3 šaukštų miltų, šiek tiek druskos ir pipirų.
Mažas
cukinijas sutarkuokite kartu su žievele stambia tarka, pasūdykite,
leiskite keletą minučių pastovėti ir tada šiek tiek nusunkite
susidariusį skystį. Berkite prieskonius, druską, svogūnų laiškus,
įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais,
ir viską išmaišykite. Kepkite keptuvėje kaip įprastus blynelius, kol
gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Tęsinį skaitykite 2018 08 01 „Utenyje“