Sutikite, vasarą, kai daržai skęsta įvairiausių daržovių jūroje, būtų tiesiog nuodėmė valgyti pusfabrikačius ir picas. Tad naudokitės proga, kol galite praturtinti savo organizmą vitaminais bei kitomis naudingomis medžiagomis.
BRAŠKIŲ SVIESTAS
Reikės: 180 g sviesto, 150 g braškių, 40 g cukraus pudros (galima pakeisti medumi).
Braškes
kruopščiai nuplaukite, nuimkite kotelius ir gerai nusausinkite. Minkštą
sviestą (kambario temperatūros) su cukraus pudra išplakite plaktuvu ar
virtuviniu kombainu. Kai sviestas ir cukraus pudra susijungs iki
vientisumo, sudėkite 2/3 braškių ir dar kartą lengvai pertrinkite.
Likusias braškes supjaustykite kuo smulkiau (norimo dydžio gabalėliais)
ir įmaišykite į sviestą. Sudėkite į sandariai uždaromą indelį ar kepimo
popieriuje formuokite pailgus volelius.
Tai tikrai puikus būdas pusryčių skrebučiui pagardinti, vafliams pertepti ar šiltiems blynams paskaninti.
NEKEPTAS KOKOSINIS BRAŠKIŲ TORTAS SU MASKARPONE
Reikės: 400
ml kokosų pieno, 400 g braškių (dar keleto papuošimui), 250 g
maskarponės sūrio, 100 g biskvitinių pirštelių (12 vnt.), 50 g kokoso
drožlių, 5 šaukštų cukraus, 2 šaukštų želatinos, citrinos sulčių pagal
skonį.
Tęsinį skaitykite 2018 06 30 „Utenyje“