Pasibaigus ilgai ir nelengvai darbo dienai dažnai nelieka jėgų ir laiko gardžiai vakarienei. Tad skubame į pagalbą!
Brokolių salotossu rūkyta vištiena
ir spanguolėmis
Traškios salotos, kurios užburia savo gaivumu ir nuostabiu skoniu!
Reikės:
1 brokolio, 300 g rūkytos vištienos, 50 g džiovintų spanguolių, 50 g
mėgstamų riešutų, 1 obuolio, šiek tiek majonezo arba graikiško jogurto,
šiek tiek druskos, pipirų.
Brokolį išskirstykite žiedynais, juos
sudėkite į dubenį ir užplikykite verdančiu vandeniu. Palaikykite 10–20
sekundžių, o tada užpilkite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti. Tada
supilkite žiedynus į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti. Taip brokolis
suminkštėja ir įgauna labai gražią intensyviai žalią spalvą. Riešutus
paskrudinkite sausoje keptuvėje. Vištieną supjaustykite nedideliais
kubeliais. Džiovintas spanguoles nuplikykite verdančiu vandeniu ir
nusausinkite. Obuolius supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite
brokolį, spanguoles, riešutus ir vištieną. Pagardinkite majonezu arba
graikišku jogurtu, galite įberti šiek tiek druskos ir pipirų.
Išmaišykite ir gardžiuokitės.
Tęsinį skaitykite 2018 04 28 „Utenyje“