Aktualijos

Jubiliejiniuose „Versli šeima 2020“ apdovanojimuose įvertinti uteniškiai

Rasa MILERYTĖ. Gruodžio pradžioje įvyko jau penktieji VU Verslo mokyklos organizuojamos iniciatyvos „Versli šeima“ apdovanojimai. Šios iniciatyvos tikslas – propaguoti šeimos verslus. Apdovanojimuose įvertintas ir uteniškių šeimos kuriamas verslas.
Į tris nominacijas „Mylimiausias šeimos verslas“, „Šeimos verslas 2020“ ir „Jauniausias šeimos verslas“ pretendavo net 17 šeimos verslų iš visos Lietuvos. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai šiai iniciatyvai įsteigė specialią nominaciją – „Vartotojų patirtis 2020“, kuri atiteko šeimos verslui „Pizza Verde“, džiuginančiam neapolietiška pica uteniškius bei miesto svečius.
„Kuriant bet kurį verslą, produktą, paslaugą, svarbi ne tik kokybė, bet ir vartotojo patirtis, neretai nulemianti įmonės sėkmę. Išskirtine pasiūla bei dėmesiu klientų simpatijas ir gerus atsiliepimus pelnęs šeimos verslas „Pizza Verde“ rado kelią į vartotojo širdį. Verslo ambasadoriai – patenkinti klientai – yra raktas į sėkmę, kurią rado šis šeimos verslas. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai džiaugiasi galėdami apdovanoti Utenoje prieš metus duris atvėrusią išskirtinę piceriją „Pizza Verde“, jau susilaukusią puikių įvertinimų ir pripažinimo“, – sakė vienas renginio organizatorių, šių rūmų generalinis direktorius dr. Almantas Danilevičius.
Sutuoktinių Kristinos Jonikienės, Egidijaus Joniko ir judviejų dukros Smiltės Jonikaitės įkurta picerija duris atvėrė 2019-ųjų kovo mėnesį. Ši picerija, pasak savininkų, išsiskiria savo itališka dvasia.
„Norėjosi, kad uteniškiai galėtų mėgautis skaniu, kokybišku maistu, o kažko tokio kaip mūsų picerija nebuvo, – anksčiau „Uteniui“ yra sakiusi K. Jonikienė. – Verslas visada yra rizika, bet jei juo tiki, sekasi, o mes juo tikim.“
Visi šioje picerijoje kepamų picų ingredientai atkeliauja iš Italijos, o gaminimo būdas mena 17-ojo amžiaus Neapolį. Pica iš lėtai kildintos tešlos kepama čia pat esančioje malkomis kūrenamoje krosnyje, 450–500 laipsnių temperatūroje, ir iškepa itin greitai – per 60–90 sekundžių. Kaip aiškina K. Jonikienė, lėtas tešlos kilimas ir trumpas kepimo laikas užtikrina natūralų picos pado aromatą, traškią išorę ir minkštą vidų.
„Pizza verde“ meniu – dešimt itališkų picų ir įvairūs gėrimai – sultys, arbata, kava, vynas. Alkį numalšinti picerijoje „Pizza verde“ gali ne tik įprasto maisto mėgėjai, bet ir veganai bei vegetarai.
„Tešlą mūsų kepamai picai turime paruošti iš vakaro, – apie savo picerijos kitoniškumą pasakojo K. Jonikienė. – Užmaišome, padalijame porcijomis ir per naktį paliekam kilti. Tešla kyla mažiausiai dvylika valandų. Jeigu jos pritrūksta, negalim greitai paruošti naujos.“
Šiuo metu picerija teikia maisto išsinešti paslaugą.