Genovaitė ŠNUROVA
Nusipirkti bulvių – labai paprasta. Nuėjai į turgų ar parduotuvę ir turi. Po to telieka tik sugalvoti, kokį patiekalą iš jų pasigaminti.
Suprantama, tiems, kurie turi nors ir nedidelį lopinėlį žemės, kuriame užsiaugina bulvių savo reikmėms, dar paprasčiau: nuėjai, išsirovei trejetą kelmų ir mėgaujiesi šviežutėlių bulvių skoniu. Prisipažinsiu, pavydžiu šitiems žmonėms, nes jie valgo tikrai kokybišką produktą. Neabejoju, kad sau auginamos bulvės labai saikingai patręštos, pagal visus reikalavimus prižiūrėtos.
Pažįstu net keletą žmonių, kurie vengia pirkti bulves iš turgaus prekeivių, nes netiki, kad kokybė tikrai nepriekaištinga. Kitaip sakant, jos užaugintos, pasak liaudies, ne kaip sau, o kaip pardavimui, t. y. kad pakasa būtų didesnė, labai gausiai tręšiamos. Nežinau, kiek tokiuose pasakymuose yra tiesos, nes ir turgaus prekeivių parduodamų bulvių ir kitų daržovių kokybė yra tikrinama.
Daug žmonių tvirtina, kad saugiausia daržoves, tarp jų ir bulves, pirkti parduotuvėje. Bet, sprendžiant iš pastarųjų dienų skambučių į redakciją, tokia taisyklė ne visada pasitvirtina.
Tęsinį skaitykite 2020 08 01 „Utenyje“