Aktualijos

Mieli gimtojo krašto žmonės,


prabėgo 30 metų nuo istorinės 1990-ųjų kovo 11-osios. Dienos, kuri mums sugrąžino Laisvę ir Nepriklausomybę. Kartu ji sugrąžino ir įpareigojimą gyventi laisviems laisvoje valstybėje. O tai reiškia – būti atsakingiems, vieningiems, pilietiškiems, saugoti Tautos vertybes ir pateisinti kovojusiųjų ir žuvusiųjų už tautos laisvę siekius. Ar mes pateisinom tuos siekius? Į šį klausimą kiekvienas turi atsakyti pirmiausia pats sau. Tik nuo kiekvieno mūsų priklauso, ar 30 atkurtos nepriklausomybės metų bus galima pavadinti mūsų sėkmės istorija.
Sveikindamas Jus su iškilia data – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiu, linkiu nepaliauti tikėti savo galimybėmis, branginti tai, ką iškovojome, ir nepamiršti, kad Nepriklausomybė, Laisvė, Tėvynė – kertiniai akmenys, ant kurių augame, stiprėjame ir kuriame savo ateitį. Tai – mūsų stiprybė ir galybė.
Alvydas Katinas, Utenos rajono savivaldybės meras


1990-ųjų kovo 11-oji. Ir vėl ta nenugalėta mažos, bet stiprios tautos dvasia sukyla į taikią kovą už teisę būti. Ryžtingi žodžiai, tyli rezistencija, kasdienis tylus pasipriešinimas vis garsėja ir kartu su į dangų pakeltomis rankomis išauga į savotišką dainą: LIETUVA BUS LAISVA! Kartojom tada kaip maldą tuos žodžius savo aikštėse, savo širdyse… Ir buvom išgirsti. Štai jau trisdešimt metų Lietuva yra laisva. Turim gyvų šio įvykio liudininkų ir dalyvių, gyvą savo istoriją saugom.
Būkim pasveikinti visi – kovoję, kūrę ir tebekuriantys savo išverktą, iškraujuotą, išmelstą ir išdainuotą Tėvynę. Tai neįkainojama dovana, nes viskas galėjo būti kitaip…
Edmundas Pupinis, Seimo narys


Mūsų laisvė ir nepriklausomybė, atkurta prieš 30 metų, yra didžiausia dovana, kurią mes galėjome paveldėti iš praeities kartų. Kartais neįvertiname, kaip mums pasisekė, kad turime galimybes rinktis ir gyventi taip, kaip mums atrodo geriausia. Per tuos metus užaugome tiek, kad tapome visaverte Vakarų dalimi, esame pažangiausių pasaulio valstybių klube. Tačiau mūsų nepriklausomybė yra nuolat išmėginama. Yra daugybė tarptautinių ir vidinių frontų, kuriuose turime stovėti. Nebijokime prisiimti pareigos puoselėti laisvės idėją – nusikratę atsakomybės, nusikratome ir laisvės.
Ačiū, Lietuva! Džiugios ir prasmingos šventės!
Mindaugas Ramelis, Utenos rajono savivaldybės tarybos narys
Eglė Zarankaitė, Utenos rajono savivaldybės tarybos narė