Receptai

Trinta moliūgų sriuba

Moliūgai išsiskiria dėl įspūdingo derlingumo – net 20 tonų per hektarą,bei dėl savo unikalių savybių virtuvėje. Vienas iš puikių būdų pasinaudoti gausiu moliūgų derliumi yra paruošti trintą moliūgų sriubą. Trintos moliūgų sriubos variantų yra labai daug ir ji nepabos net ruošiant kartą per savaitę. Gerai trintų moliūgų sriubai svarbu atrinkti tinkamą moliūgą, paruošti gerą sultinį ir priderinti kitus ingradientus bei  prieskonius.

Geriausi moliūgai trintai moliūgų sriubai

Ruošiant moliūgų sriubą geriausia naudoti šias moliūgų rūšis – Pacific giant, provanso  muskatinį,Butternut ir Cucurbita pepo moliūgus.

Pacific Giant moliūgai pasižymi savo įspūdingu dydžiu.  Šie moliūgai yra stambūs ir sunkūs, o jų oranžinis minkštimas yra saldus, sultingas ir turi ryškų skonį. Pacific Giant tiks trintai moliūgo sriubai su vištiena ir kita mėsa.

Muskatinis moliūgas išsiskiria subtiliu ir intensyviu muskatinio skonio aromatu. Šis moliūgas turi sultingą, saldų minkštimą  kai subręsta. Tai puiki veislė ruošiant kvapias ir saldžias trinta smoliūgo sriubas su grietinėle.

Butternut moliūgaituri švelnų riešutų skonį. Puikiai tiks gaminti trintą moliūgų sriubą su jūros gėrybėmis, aštrias trintas moliūgų sriubas.

Kitokį moliūgų sriubos receptą rasite paspaudę saugią aktyvią nuorodą Trinta moliūgų sriuba

Moliūgų sriubai paruošti reikės:

2 šaukštai kepimo alyvuogių aliejaus,

1 svogūnas, smulkiai supjaustytas,
2 didelės morkos,

1 poras, tik baltoji dalis,

 smulkiai supjaustyta 1 česnako skiltelė,

 Susmulkinta 1/2 šaukštelio maltos kalendros,

1 šaukštelis maltų kmynų,

1/2 šaukštelio šviežiai tarkuoto muskato riešuto,

1 kg nulupto moliūgo, supjaustyto kubeliais,

1 didelė bulvė, nulupta, supjaustyta kubeliais,

1 l vištienos sultinio arba daržovių,

1/2 puodelio (125 ml)  grietinėlės.

Paruošimo eiga

Dideliame puode ant silpnos ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir porus ir kepkite 2-3 minutes, kol suminkštės. Tada pridedamos tarkuotos morkos.

Sudėkite česnaką ir prieskonius ir maišydami kepkite 30 sekundžių. Sudėkite supjaustytą moliūgą, bulvę, porą, sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 30 minučių. Po 30 minučių virimo leiskite šiek tiek atvėsti ir maišytuvu sutrinkite sriubą.

 Į Sutrintą sriubą  įmaišykite grietinėlę ir trumpai pašildykite. Pagardinkite prieskoniais ir, jei reikia, įberkite dar šiek tiek muskato riešuto. Nepamirškite skrudintos duonos. Skanaus!

Kitokį moliūgų sriubos receptą rasite paspaudę saugią aktyvią nuorodą Trinta moliūgų sriuba