Riešutai – ypač naudingi produktai, nes juose gausu augalinių riebalų, angliavandenių ir mineralinių medžiagų. Visų rūšių riešutuose gausu vitamino E, gerinančio kraujotaką ir neleidžiančio kraujagyslėse kauptis žalingajam cholesteroliui. Riešutuose taip pat gausu vitamino C, karoteno, B grupės vitaminų.
Moksliniais tyrimais nustatyta, kad žmonės, kurie ne rečiau kaip du kartus per savaitę suvalgo po 30 g riešutų, 47 proc. lėčiau patiria miokardo infarkto priepuolį nei tie, kurie riešutų beveik nevartoja.
Tačiau reikia nepamiršti saiko ir per dieną jų suvalgyti ne daugiau kaip 30 g. Jei suvalgysite per daug, gali sutrikti skrandžio, žarnyno ir kepenų darbas. (Tęsinys 2020 02 19 laikraštyje)