Aktualijos

Pigesnių braškių dar teks palaukti

Rasa MILERYTĖ. Šeštadienį Utenos turgus atgyja. Paskutinį pavasario savaitgalį prekybininkų stalai lūžta nuo šviežių daržovių. Dešimtą valandą ryto pirkėjų čia tiek, kad sunku prasibrauti, o prekeiviai vos spėja suktis. Saulėtą dieną žmonės atėjo nusipirkti šviežių agurkų, pomidorų, bulvių, morkų, svogūnų laiškų, krapų, salotų, ridikėlių, šilauogių, braškių, įvairių daigų.
Rinktis yra iš ko: pirmojo metų derliaus gėrybes siūlo keliolika prekeivių. Dėl grūsties nepriėjus prie vieno, galima traukti prie kito. Matyti, kad prekeiviai noriai bendrauja su pirkėjais, leidžiasi į derybas, bet su spauda kalbėti nenori. Tik mosteli ranka: „Klauskit jo.“ bet ir kiti reaguoja panašiai.
Ne visos dienos turguje tokios aktyvios. Daržininkyste užsiimanti moteris iš Užpalių sako, kad pirkėjų srautai priklauso nuo oro. „Praėjusį šeštadienį beveik nieko nebuvo, o šiandien saulėta, nelyja, tad ir žmonių daug, – sako gerai nusiteikusi daigų pardavėja. – Šiandien jau gana daug pardaviau.“ Užpalėnė ūkininkė prekiauja įvairių rūšių pomidorų, ankstyvųjų ir vėlyvųjų kopūstų, kalafiorų, agurkų, geltonųjų ir raudonųjų saldžiųjų paprikų daigais. „Tik paprikų kol kas beveik neperka“, – apgailestauja moteris. (Tęsinys 2021 06 02 laikraštyje)