Aktualijos

Dievo Apvaizdos vienuolyno rekonstrukcija – finišo tiesiojoje

Rasa MILERYTĖ

Nuo 2016-ųjų vykstanti Utenos Dievo Apvaizdos seserų vienuolyno rekonstrukcija artėja į pabaigą, tačiau, norint padaryti visus užsibrėžtus darbus, reikalinga finansinė parama. Dievo Apvaizdos seserų tikslas – telkti žmones, būti tarp žmonių, todėl seserys liko gyventi tame pačiame pastate, į kurį prieš 10 metų atsikėlė seserys Mišelė ir Dolorita ir pradėjo šios vienuolijos veiklą Utenoje – gyvenamųjų namų kvartale Vilniaus gatvėje.
Sesuo Paulina pavedžiojo po vienuolyną, parodė jau atliktus darbus. Labiausiai seseris vienuoles džiugina, kad pavyko įrengti koplyčią – centrinę kiekvieno vienuolyno dalį. Jau šiandien koplyčioje meldžiasi ne tik Dievo Apvaizdos seserys, bet ir pasaulietinį gyvenimą gyvenantys uteniškiai. Koplyčia pašventinta Šv. Pranciškaus vardu 2018 m. gruodžio 16-ąją.
Sesuo Paulina pasakojo, kad kai visi rekonstrukcijos darbai bus baigti, į vienuolyną galės atvykti ir čia apsistoti artumo su Dievu ieškantys žmonės. tam bus įrengti keli kambariai, šiuo metu viename kambaryje jau galima apsistoti.
„Prie vienuolynų būna steigiami rekolekcijos namai dvasiniam atsinaujinimui. Nors mes dar neturime metų veiklos plano, bet informacija apie mus sklinda iš lūpų į lūpas. žmonės mus susiranda ir sako, kad norėtų atvažiuoti savaitgaliui, pabūti ramiai šalia Viešpaties, turėti jaukią valandėlę maldai ne kažkur bažnyčioje, o šalia sesių. Mes neturime daug vietos, bet po rekonstrukcijos galėsim priimti mažas grupeles“, – mintimis dalijosi sesuo Paulina.
„Pirmasis vienuolyno rekonstrukcijos etapas prasidėjo 2016 metais. Pagrindiniai įgyvendinti darbai: buvo praplėstas pastatas ir nauji pamatai. 2017–2018 metais vyko antrasis Utenos vienuolyno rekonstrukcijos etapas. Nesiliovėme stebėtis darbais, kurių net nenumatėme atsikeldamos į Uteną. Viešpats apdovanojo bičiuliais, kurie pakviesdavo vakarienės, pasidalydavo tuo, kuo galėdavo. O geradarių išradingumas… Auka, palikta pašto dėžutėje be jokio užrašo. Arba atvykimas ankstų Kalėdų rytą su dovanomis lyg kokio Šv. Mikalojaus. Vis dar, iki pat šiandienos, stebimės, dėkojame ir meldžiamės už visus sutiktus ir atsiųstus bičiulius ir geradarius“, – socialinėje erdvėje neseniai džiaugėsi sesuo Dominyka.
Antrame aukšte planuojama įrengti konferencijų salę, skirtą konferencijoms dvasingumo temomis. panaši susibūrimų salė bus ir pirmame aukšte, joje turėtų tilpti 20–30 žmonių grupė. Pasak sesers Paulinos, jau matomas ir tokių veiklų poreikis.
Nuo rekonstrukcijos pradžios vienuolyną parėmė katalikiški labdaros fondai iš Vokietijos, JAV, Ispanijos, taip pat Utenos rajono savivaldybė, vietiniai verslai ir privatūs rėmėjai. Seserys dėkoja geros valios žmonėms ir prašo rėmėjų prisidėti prie to, kad vienuolynas kuo greičiau atvertų duris žmonėms.
Vienuolyno archyvo nuotr.