Aktualijos

Baus automobilių stovėjimo laiką ribojančių ženklų pažeidėjus

Kai kuriose Utenos miesto automobilių stovėjimo vietose yra įrengti stovėjimo laiką ribojantys ženklai. Tačiau vairuotojai nepaiso šio kelio ženklo, taip pažeisdami Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) 149 punktą. Minėtame punkte numatyta, kad vairuotojas, palikdamas stovėti motorinę transporto priemonę stovėjimo trukmę ribojančio ženklo galiojimo zonoje, už priekinio motorinės transporto priemonės stiklo privalo palikti informaciją apie motorinės transporto priemonės atvykimo laiką taip, kad ji būtų matoma kitiems asmenims.
Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 2 dalį už sustojimą ar stovėjimą vietose, kuriose KET draudžia sustoti ar stovėti, taip pat sustojimą ar stovėjimą nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų arba važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimą vairuotojams gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.
Administracinių nusižengimų protokolus už šį pažeidimą gali surašyti Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai bei policijos pareigūnai.
Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai spalio 17–31 d. tikrins minėtas automobilių stovėjimo vietas ir aiškinsis, ar vairuotojai paiso šių kelio ženklų, ar kiekviename automobilyje yra užrašas arba laikrodukas su nurodyta automobilio stovėjimo pradžia. Pažeidėjams bus paliekami informaciniai lapeliai, kuriuose bus primintas KET reikalavimas. Vairuotojams, ateityje pažeidusiems KET reikalavimą ir nustačius, kad jie padarė administracinį nusižengimą, numatytą administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 2 dalyje, bus surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir registruotu laišku išsiųstas deklaruotos gyvenamosios vietos adresu.
Atkreipiame gyventojų ir Utenos miesto svečių dėmesį, kad privalu laikytis KET reikalavimų, ir raginame būti atidžius statant automobilius aikštelėse ir kitose tam skirtose vietose bei paisyti kelio ženklų. Automobilyje reikėtų turėti stovėjimo laikroduką arba popieriaus ir rašiklį stovėjimo laikui nurodyti.
Utenos rajono savivaldybės administracija