Aktualijos

Užpaliai – be galo didelė tvirtovė

Genovaitė ŠNUROVA

Deivydas Praspaliauskas – skandinaviškos virtuvės atstovas, vienas geriausių Lietuvoje virtuvės šefų, restorano „Amandus“ įkūrėjas ir šeimininkas. Į jo restoraną Vilniaus Užupyje iš viso pasaulio atvykstančius svečius Deivydo sukurta komanda lepina netikėtais skoniais, o ypatinga paties šefo kuriama degustacinių vakarienių atmosfera nepalieka abejingų.

Turbūt mažai atsirastų prieštaraujančių tam faktui, kad žmones iš jaukių provincijos miestų ir miestelių į didmiesčius pašaukia naujų galimybių horizontai. Kas konkrečiai jus paskatino išvažiuoti iš Utenos?

Nebūsiu išimtis. Mane, kaip ir daugelį, išvykti suviliojo naujos ir įdomios galimybės, kurios iš tiesų nė kiek ir nenuvylė. Baigęs 10 klasių Užpaliuose, kariavau su dideliu pasipriešinimu aplinkos, kuri norėjo, kad likčiau ir pabaigčiau vidurinę, bet buvau užsispyręs, tad manęs niekas nesulaikė. Visų pirma, norėjau kažko, ko dar pats nežinojau. Jaunas žmogus mažame miestelyje, turėdamas daug laisvės, bet mažai galimybių, laikui bėgant užsnūsta ir nustoja tobulėti, save išvaduoti ir judėti į priekį. Išgirdęs apie galimybę studijuoti profesinėje mokykloje, kurioje yra bendrabučių, daug skirtingų profesijų ir įdomios veiklos, pajudėjau. Be galo džiaugiuosi tuo žingsniu, nes iki dabar labai vertinu ir myliu visus Alantos technologijos ir verslo mokyklos dėstytojus, kurie padėjo man atrasti save ir mano kelionės pradžioje nesustabdė manęs, o tik pastūmėjo judėti į priekį.

Tęsinį skaitykite 2021 02 03 „Utenyje“