Aktualijos

Patogią teisininko kėdę iškeitė į virėjo prijuostę: įkūrė greitojo maisto restoraną ant ratų

Rasa MILERYTĖ

„Žmogus laimingas tada, kai nėra įspraustas į rėmus ir jo nevaržo griežtos taisyklės“, – įsitikinęs 40-metis Eugenijus Kaziūnas, stabilų teisininko darbą metęs dėl svajonės atidaryti greitojo maisto kavinukę ant ratų. Nepabūgęs rizikos prieš metus E. Kaziūnas išgrynino idėją, įsigijo reikiamą įrangą ir atidarė azijietišką maistą gaminančią „Pilypo virtuvėlę“. Pirmaisiais veiklos metais važinėjo po renginius visoje šalyje, o prieš dvi savaites įsikūrė Utenoje, miestiečių vadinamoje Pieninės aikštelėje. Į maitinimo verslo sferą pasukęs vyras sako, kad nereikia bijoti rizikos, nes gerokai padirbėjus įmanoma išpildyti bet kokią svajonę.


Ieškojo neišvažinėtų kelių
E. Kaziūnas pasakojo, kad kai nusprendė pasinerti į greitojo maisto verslą, jo siekiamybė buvo sukurti kažką, ko nerasi bet kur, todėl kebabų ir picų – tradicinio greitojo maisto – „Pilypo virtuvėlėje“ nėra. Pagrindiniu valgiaraščio akcentu tapo patiekalas, vadinamas wok, – japoniški udon makaronai su vištiena, kiauliena arba daržovėmis, patiekti įpakavus specialioje dėžutėje. E. Kaziūnas sakė, kad žmonės yra išsiilgę naujovių, todėl šis patiekalas ganėtinai populiarus.
Taip pat „Pilypo virtuvėlėje“ galima užsisakyti ir labiau tradicinių patiekalų – amerikietiškų blynelių, bulvinių blynų, lietinių su varške, lietuvių virtuvėje įsitvirtinusių bulvyčių fri, kalakutienos kepsnelių. Siūloma atsigerti gaiviųjų gėrimų ir šio sezono naujovės – burbulinės arbatos, o desertui paskanauti ledų.

Tęsinį skaitykite 2020 07 25 „Utenyje“