Aktualijos

Vakarienė per 20 minučių, kai dar saulė už lango

Pasibaigus ilgai ir nelengvai darbo dienai dažnai nelieka jėgų ir laiko gardžiai vakarienei. Tad skubame į pagalbą!

Brokolių salotossu  rūkyta vištiena
ir spanguolėmis
Traškios salotos, kurios užburia savo gaivumu ir nuostabiu skoniu!
Reikės: 1 brokolio, 300 g rūkytos vištienos, 50 g džiovintų spanguolių, 50 g mėgstamų riešutų, 1 obuolio, šiek tiek majonezo arba graikiško jogurto, šiek tiek druskos, pipirų.
Brokolį išskirstykite žiedynais, juos sudėkite į dubenį ir užplikykite verdančiu vandeniu. Palaikykite 10–20 sekundžių, o tada užpilkite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti. Tada supilkite žiedynus į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti. Taip brokolis suminkštėja ir įgauna labai gražią intensyviai žalią spalvą. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Džiovintas spanguoles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Obuolius supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite brokolį, spanguoles, riešutus ir vištieną. Pagardinkite majonezu arba graikišku jogurtu, galite įberti šiek tiek druskos ir pipirų. Išmaišykite ir gardžiuokitės.

Tęsinį skaitykite 2018 04 28 „Utenyje“